babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Kismamavitamin a babatervezéstől a szoptatásig, jódmentes változatban is (X)

2019-11-08

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A kismamavitaminok hatóanyagai segítik a szervezet felkészülését a fogamzásra, majd a várandósság és szoptatás időszakában biztosítják a szükséges vitaminokat, mikrotápanyagokat mind a kismamának, mind a kisbabának.

 

 

 

A várandósság a nők életének legboldogabb időszaka. Nagy öröm, ha bekövetkezik, pláne, ha már várnak rá egy ideje. Sokan szedik a magzatvédő vitamint már a babatervezéstől, hogy felkészüljenek, és a legtöbbet tudják nyújtani a gyermeküknek.

 

Terhesvitamint, de melyiket?

 

Nagyanyáink nem szedtek vitaminokat, de tudjuk, hogy manapság szinte minden felnőttnek szüksége van az átlagos étrend mellett a vitaminok, nyomelemek plusz bevitelére. A nagyüzemi mezőgazdaság termékeiben sokkal kevesebb a vitamin, mikrotápanyag, mint az 50-100 év előtti élelmiszerekben. A kismamáknak pedig fokozottan kellenek ezek a tápanyagok, mivel több mikrotápanyagról kiderült, hogy hiánya súlyos rendellenességekkel járhat az anyára és a magzatra nézve. Újdonságként került forgalomba az a készítmény, amelynek fejlesztői a mellékhatások (pl. hányinger, székrekedés, stb.) csökkentését tűzték ki célul. Kedvező reggel és este fele dózisú kapszulákat bevenni, ezzel egyenletesebb a nap folyamán a szervezetben a hatóanyagszint és a mellékhatások mértéke is csökkent.

 

Milyen újdonságokra figyeljünk?

 

Újdonság egyes kismamavitaminokban a magasabb D-vitaminszint. Ez a K2-vitaminnal együtt a csontok épüléséhez fontos, a DHA-tartalom a szem és az agy növekedésében játszik szerepet. Az L-metil-folát (Metafolin hatóanyaga), a folsav aktív formája, bizonyos enzim-hiányos nőknek nyújt segítséget. Fontos az emelt szelén- és jódbevitel, mivel ezekből kevés van a magyar ételekben. Pajzsmirigy-túlműködés és autoimmun eredetű pajzsmirigyzavarok eseteiben a jódmentes kismamavitamin szükséges.

 

 

Ajánló

Éld örömmel minden pillanatát!
Ints búcsút a dohányzásnak!
Érdemes követni!